MALA ŠKOLA ŠMINKANJA ZA BESPRIJEKORAN MAKE UP TIJEKOM LJETNIH VRUĆINA

Možda se nećemo bas svi složiti s time da ljeto i make up ne idu zajedno! Kombinacija sunčevih zraka i nekih sastojaka u make up-u može djelovati nepovoljno na kožu. Osim toga, šminka ljeti zahtijeva veću pozornost iz još nekih razloga, prvenstveno zato jer se zbog visokih temperatura lako može razmazati, pa stoga i ne čudi da većina preporuka za ljeto ide u smjeru što manje šminke na licu.

Međutim, i na moru i na plaži moguće je imati savršeno postojani make up koji neće štetno utjecati na kožu lica. Zahvaljujući vodootpornim teksturama i fiksatorima, naše lice može biti glamurozno uređeno čak i tijekom ronjenja u vodi!

Ljeti su potrebne male promjene u rutini šminkanja

Otopljeni tuš, razmazana maskara, ljepljiv ruž za usne, sjajno lice od znoja…. poznati izgled ljeti s kojim se svaka od nas susrela barem jednom! Već i male promjene u rutini i postupcima šminkanja tijekom ljetnih mjeseci pomoći će nam da izbjegnemo takav scenarij. Poželjno je da hidratantna krema i dalje bude podloga na koju ćemo nanijeti primer, odnosno laganu bazu koja upija višak masnoće, a suhu kožu štiti od isušivanja. Ako možete bez pudera, odaberite jednako dobru verziju prikrivanja kao što je BB krema. Ona je idealna za ljeto, lagana i prozračna za kožu, a ujedno je i štiti od sunca.

Iskoristite blagodati bronzera, idealnog makeup ljetnog proizvoda koji će savršeno naglasiti vašu preplanulu put. Pripazite samo da ne pretjerate – dovoljno ga je nanijeti na čelo, jagodice, bradu i nos, ali nikako ne na cijelo tijelo. Za završni potez dovoljno je posegnuti još za vodootpornom maskarom i sjajnim DEXE balzamom za usne (super zamjena za neki masni ruž jarkih boja).

Nema više razmazivanja šminke!

Međutim, ako ne želimo hodati uokolo sa razmazanom šminkom, najvažniji dio tek slijedi. Naime,  tijekom vrućih mjeseci žlijezde lojnice rade pojačano, a višak masnoće koži daje neželjen sjaj. Da biste ga ublažili, potrebno je upotrijebiti proizvode koji će ukloniti višak sebuma s lica i koji će na duže vrijeme zadržati naneseni makeup.

Ukloni nepotrebni sjaj s T-zone!

 

Mali praktični adut kojeg je uvijek poželjno imati u torbici i iskoristiti kada previše “zasjajite”  su Hello Beauty maramice.

Ove maramice je dovoljno kratko pritisnuti na kožu lica i one će upiti višak višak masnoće, te će maknuti neželjeni sjaj. S obzirom na praktično pakiranje, savršene su za putovanje, bilo kada i bilo gdje.

I na kraju ne zaboravi sve fiksirati!

„Točku na i“ u završnom koraku za postojani make up predstavlja fiksator. Hean Spray za fiksiranje make up-a dizajniran je od strane profesionalnih vizažista. Lagan je i bezbojan, dolazi u obliku spreja i raspršuje se poput fine maglice. Prilikom nanošenja dovoljno je odmaknuti se od lica za cca. 20 centimetara i ravnomjerno ga raspršiti po licu. Odmah ćete osjetiti promjenu – fiksator daje licu nevidljivi zaštitni sloj koji osigurava postojanost make up-a i sprječava njegovo razmazivanje. Ima dugotrajan efekt,  a boje ne blijede jer zadržava netom našminkani izgled, bez osjećaja težine i zatezanja. Fiksator se lako odstranjuje s mlijekom za čišćenje ili toplom vodom i sapunom za lice.

I eto, ljeto može početi!